Savjeti stručnog tima Orto i Medi centra

 

Akne, dermatitis i rozacea jedni su od najčešćih problema s kojima se susrećemo i koji uvelike mogu utjecati na kvalitetu našeg života. Koža je najveći organ i svaki poremećaj u njezinu izgledu uzrokovan ozbiljnim ili benignim stanjem izaziva fizičke, a nerijetko i psihičke tegobe. Crvenilo, promjena teksture i boje kože, neugodan svrbež i razne mrlje mogu biti posljedice upala i infekcija, pokazatelji kroničnog stanja kože ili kontakta s alergenom.

održavanje-oralne-higijene

Zdravi zubi nisu samo pitanje estetike. Možemo potvrditi da je usna šupljina pokazatelj našega zdravlja. Redovito održavanje oralne higijene ključno je za zdrave i bijele zube, ali i za zdravlje cjelokupnog organizma. Kvalitetna oralna njega osnova je za spriječavanje bolesti zuba i usne šupljine, što opet može utjecati i na različite sustavne bolesti. Bitno je voditi dentanlu higijenu svakodnevno i redovito, od rane dječje dobi. 

Iz nekog razloga klasične toaletne školjke obično su vrlo niske, a što je školjka niža, to je teže sjesti i ustati. Kada u računicu ubacite starije osobe ili osobe s poteškoćama u kretanju koje imaju problema sa fleksibilnošću i mobilnošću, sjedanje na WC školjku može postati pravi izazov! Stoga je odabir adekvatnog toaletnog povišenja od iznimne važnosti.