Preuzmi jednostrani raskid ugovora.

Ugovor između Kupca i Prodavatelja stupa na snagu i obvezuje se u trenutku zaključenja narudžbe i izrade računa. Stavljanje proizvoda u košaricu i obavljanje kupnje od strane Kupca predstavlja davanje ponude, a kako bi kupnja bila zaključena, Prodavatelj tu ponudu mora prihvatiti.

Jednostrani raskid ugovora - Povrat proizvoda

Proizvodi kupljeni na daljinu, nisu namijenjeni za korištenje u zakonskom roku u kojem je moguće odustajanje od ugovora. Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje dostavnom službom), ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe. U tome slučaju, molimo da nas prije slanja proizvoda obavijestite o raskidu ugovora putem formulara koji možete preuzeti OVDJE.

Vaš zahtjev za zamjenu ispravnog proizvoda (npr. neodgovarajući broj odjeće, neodgovarajuća veličina proizvoda) koji ste kupili smatrat će se jednostranim raskidom, pa Vas molimo da nas u tom slučaju kontaktirate kako bismo znali da prilikom raskida želite zamjenu proizvoda. Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu: Orto i Medi centar d.o.o., Grižanska 6, 10040 Zagreb.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Orto i Medi centar d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka od 14 dana i to nedvosmislenom izjavom poslanom na jedan od načina:

  • poštom na adresu: Orto i Medi centar d.o.o., Grižanska 6, 10040 Zagreb
  • ili elektroničkom poštom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

gdje ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte ili možete koristiti obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, osim ako je trgovac pristao snositi te troškove ili ako je trgovac propustio obavijestiti potrošača o tome da je dužan snositi te troškove.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Mogućnost odustajanja od ugovora je namijenjena tome, da se proizvod otvori, a zatim pregleda i, ako Vam se ne sviđa, ili su Vaša očekivanja drugačija, odustanete od kupnje. Ne smije se oštetiti pakiranje, ako je zapečaćeno, potrebno je otvoriti škarama.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom neoštećenom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom. Kod povrata, Kupac je dužan povrat izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kod ugovora o kupoprodaji, osim ako nije ponudio da robu koju Kupac vraća sam preuzme, trgovac mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag trgovcu, ako bi o tome trgovac bio obaviješten prije primitka robe, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 76.

Povrat novca biti će izvršen na isti način na koji je proizvod plaćen (osim gotovine prilikom dostave), osim u slučaju da Kupac izričito pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da Kupac ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat. Povrat novca biti će izvršen po primitku vraćene robe u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u zakonskom roku 14 dana od primitka robe. Sredstva se vraćaju isključivo na bankovni račun.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, članak 79, Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ili na povrat ako je:

  • ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
  • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
  • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

  • Predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave 

Kada je kupac pravna osoba na njega se ne primjenjuje odjeljak ovih Općih uvjeta poslovanja pod nazivom „Raskid ugovora o kupoprodaji proizvoda i povrat proizvoda“. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

Povrat novčanih sredstava možemo izvršiti tek kada prodavač zaprimi pošiljku u povrat, utvrdi da je artikl u prvobitnom stanju te da ga je moguće vratiti u prodaju.

U nastavku pročitajte:

Kontakt

Grižanska 6
Zagreb 10040, Dubrava
Hrvatska
(01) 29 11 366

Besplatna dostava za sve narudžbe preko 79.63 EUR (600 kn)