Kvaliteta sna je ključna za opće zdravlje i dobrobit svake osobe. Nekvalitetan san može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, uključujući stres, depresiju, smanjen imunitet i mnoge druge. Jedan od načina kako poboljšati kvalitetu sna je upotreba jastuka za podizanje nogu. 

Što je jastuk za podizanje nogu?

Jastuk za podizanje nogu je specijalno dizajniran dodatak posteljini koji služi za podršku i podizanje nogu tijekom spavanja. Obično su napravljeni od memorijske pjene ili drugog udobnog materijala koji se lako prilagođava obliku vašeg tijela. Jastuci za podizanje nogu dolaze u različitim veličinama i oblicima, a neki čak imaju dodatne funkcije poput masaže ili hlađenja.

Sklopivi jastuk za podizanje nogu

 

Kako jastuk za podizanje nogu poboljšava kvalitetu sna?

Poboljšava cirkulaciju

Jedan od glavnih načina na koji jastuk za podizanje nogu može poboljšati kvalitetu sna je poboljšanjem cirkulacije krvi. Kada su vam noge podignute tijekom spavanja, to pomaže protoku krvi kroz tijelo. To može biti posebno korisno za ljude koji pate od varikoznih vena ili drugih cirkulacijskih problema.

 

Smanjuje oticanje

Podizanje nogu također može pomoći u smanjenju oticanja nogu. Oticanje se često javlja kao rezultat dugotrajnog sjedenja ili stajanja, što može biti posebno problematično za ljude sa sjedilačkim poslovima ili one koji provode puno vremena na nogama.

 

Pomaže kod problema sa leđima

Jastuci za podizanje nogu mogu također biti korisni za ljude koji imaju problema sa leđima. Podizanjem nogu, mijenja se položaj kralježnice, što može pomoći u smanjenju pritiska na donji dio leđa. Ovo može biti posebno korisno za ljude koji pate od bolova u leđima ili išijasa.

 

Kako odabrati pravi jastuk za podizanje nogu?

Kada birate jastuk za podizanje nogu, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Prvo, trebali biste razmisliti o veličini jastuka. Jastuk bi trebao biti dovoljno velik da udobno podrži obje noge, ali ne toliko velik da zauzima previše prostora na krevetu.

 

Materijal jastuka također je važan faktor. Jastuci napravljeni od memorijske pjene obično pružaju najbolju podršku i udobnost, ali mogu biti skuplji od jastuka napravljenih od drugih materijala. Sklopivi multifunkcionalni ergonomski jastuk za noge i leđa pronađite ovdje

Screenshot_2023-11-09_at_17.43.53.png

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite dolaskom u našu specijaliziranu prodavaonicu u Grižansku 6 u Zagrebu, ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 01/2911 366.

Savjete tima pratite ovdje.

Besplatna dostava za sve narudžbe preko 79.63 EUR (600 kn)