Sve što trebate znati o operaciji šake

Operacija šake predstavlja složeni kirurški zahvat koji se provodi s ciljem vraćanja funkcionalnosti i smanjenja boli. U ovom ćemo članku razmotriti neke od najčešćih tipova operacija šake, kao i oporavak koji slijedi nakon zahvata.

 

Različiti tipovi operacija šake

Postoji niz različitih tipova operacija koje se mogu izvesti na šaci. To uključuje, ali nije ograničeno na, operacije za karpalni tunel, operacije za dupuytrenovu kontrakturu, operacije za reumatoidni artritis i još mnogo toga. Vaš liječnik će vam pomoći odabrati pravi tretman za vas na temelju vaše specifične dijagnoze i simptoma.

 

Priprema za operaciju šake

Operacija šake je zahvat koji zahtijeva temeljitu pripremu. Kao prvi korak, preporučuje se prestanak pušenja jer nikotin može utjecati na cirkulaciju i usporiti proces oporavka. Održavanje zdrave tjelesne težine ključno je za opće zdravlje, ali i za smanjenje rizika od komplikacija tijekom i nakon operacije. Redovito vježbanje pomaže u poboljšanju cirkulacije, jačanju mišića i općem osjećaju dobrobiti, što može pridonijeti bržem oporavku.

Osim toga, važno je pridržavati se svih uputa liječnika o uzimanju propisanih lijekova. Ti lijekovi mogu pomoći u kontroliranju boli i smanjenju upale, što može dovesti do boljeg ishoda operacije. Također, preporučljivo je obavijestiti svog liječnika o svim lijekovima koje trenutno uzimate, uključujući biljne dodatke i lijekove koji se prodaju bez recepta. 

Priprema za operaciju šake nije samo fizička, već i mentalna. Razgovarajte sa svojim liječnikom o svim svojim strahovima i brigama, kako biste mogli zajedno pronaći najbolje rješenje. Sve ove mjere pripreme pomoći će vam da se osjećate sigurnije i spremnije za predstojeći zahvat.

Ortoze i steznici za ručni zglob, šaku i prste su medicinski pomagala koja se koriste kao podrška u procesu rehabilitacije nakon operacija ili ozljeda. Ova pomagala su vrlo bitna jer pružaju potrebnu stabilnost i podršku, omogućujući brži i sigurniji oporavak.

Ortoze i steznici

gacice nakon poroda

 

Ortoze i steznici za ručni zglob, šaku i prste dizajnirani su tako da smanjuju oticanje, što je čest problem nakon operacija. Također, oni stabiliziraju zglobove, sprječavajući daljnje ozljeđivanje i omogućujući pravilno cijeljenje.

Korištenje ortoza i steznika za ručni zglob, šaku i prste također može olakšati bol i nelagodu koje su često prisutne nakon operacija. Oni pružaju potrebnu podršku i zaštitu, omogućujući vam da nastavite sa svakodnevnim aktivnostima bez straha od daljnjeg ozljeđivanja. 

Ortoze i steznici za ručni zglob, šaku i prste su dostupni u različitim veličinama i stilovima, što znači da se mogu prilagoditi svakoj osobi i njihovim specifičnim potrebama. Bilo da se oporavljate od operacije, liječite ozljedu ili tražite dodatnu podršku za svoje zglobove, ortoze i steznici za ručni zglob, šaku i prste mogu pružiti rješenje koje vam je potrebno.

 

Proces oporavka nakon operacije šake

Oporavak nakon operacije šake može biti dugotrajan proces koji uključuje fizikalnu terapiju, lijekove protiv bolova i redovite posjete liječniku. Važno je da slijedite sve upute svog liječnika kako biste osigurali najbolji mogući ishod.

Pomagala za vježbu šake mogu biti od velike pomoći prilikom oporavka. U Orto i Medi centru pronađite velik izbor loptica i pomagala za vježbanje i jačanje prstiju i šake.  Stručni tim će vam pomoći da pronađete pravo rješenje za vaše potrebe.

Pomagala za vježbu šake

 

gacice nakon poroda1

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite dolaskom u našu specijaliziranu prodavaonicu u Grižansku 6 u Zagrebu, ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 01/2911 366.

Savjete tima pratite ovdje.

Besplatna dostava za sve narudžbe preko 79.63 EUR (600 kn)