ORTO i MEDI centar d.o.o.

Stopala podupiru kompletnu težinu tijela, te određuju njegovu posturu svojim biomehaničkim utjecajem na gležnjeve, koljena, kukove, zdjelicu, a zatim i cijelu kralježnicu. Kako bi ih se osiguralo, bitno ih je poduprijeti i rasteretiti pomoću ortopedskih uložaka. 

Kada koristiti ortopedske uloške?

Ortopedski ulošci nisu rezervirani samo za period kad postoji problem ili određeno bolno stanje - oni predstavljaju opću brigu o temelju našeg tijela. Ortopedski ulošci za stopala sjajno su rješenje za ortopedske probleme i bolove u stopalima. Problemi sa stopalima često su dodatno potaknuti neudobnom obućom i nepravilnom cirkulacijom, zbog čega su primarna potreba bolnih stopala. Međutim, postoje određene najučestalije indikacije za nošenje ortopedskih uložaka:

  • U trudnoći
  • Ravno stopalo - pes planovalgus,
  • Udubljeno stopalo - pes excavatus,
  • Bolnost prednjeg dijela stopala - metatarsalgia,
  • Petni trn - calcar calcanei,
  • Čukljevi - Hallux valgus,
  • Sportske aktivnosti,
  • Dijabetičko stopalo

Koja je funkcija (uloga) ortopedskih uložaka?

Kod djece se ulošci primjenjuju u korektivne svrhe, dok je kod odraslih njihova uloga pasivna, te služe za rasterećenje i potporu.

Kada je riječ o trudnicama, u tom slučaju uloške je najbolje koristiti od početka trudnoće kako se prilikom povećanja opterećenja na stopala ono ne bi spustilo i naraslo.

Korištenjem ortopedskih uložaka postiže se fiziološki neutralan položaj stopala kojim se ono rasterećuje i postavlja u adekvatan položaj za ravnomjernu podjelu pritiska.

Time se utječe na zdravlje i dugovječnost stopala uz prevenciju deformacija i oštećenja povezanih segmenata i tkiva. Također nošenjem uložaka optimalno se aktiviraju mišići i tetive stopala i potkoljenice za razliku od situacije kad je stopalo u cipeli relativno ravne podloge u kojoj se sve više opušta i može doći do pada luka stopala.

 

Gdje i kako napraviti ortopedske uloške po otisku stopala u Zagrebu?

Ortopedske uloške po otisku stopala u Zagrebu možete napraviti na adresi Grižanska 6 u Dubravi.

Otisak stopala koji se koristi za izradu individualnih ortopedskih uložaka uzima se u pjeni. Pjena nam daje trodiemnzionalni prikaz stopala, te je otisak mekog tkiva točniji nego kod ostalih metoda uzimanja otiska. 

Postoji više vrsta ortopedskih uložaka koje se individualno izrađuju sukladno željama korisnika, namjeni uloška, dijagnozi stopala i vrsti obuće za koju je uložak predviđen. Stoga je dobro posavjetovati se sa našim stručnim timom oko njihovog odabira.

Ukoliko prvi put nosite ortopedske uloške po otisku stopala preporučujemo njihovo postupno uvođenje kroz 10 do 14 dana. Na početku ih nosite par sati (2 do 3 sata) , te vrijeme nošenja svakim danom povećavajte kako bi se stopalo naviklo na drugačiji raspored opterećenja.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite dolaskom u našu specijaliziranu prodavaonicu u Grižanskoj 6 u Zagrebu, ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 01/2911 366.

Više o našem stručnom timu pročitajte ovdje. Savjete tima pratite ovdje.

Više o našoj ponudi uložaka pogledajte ovdje.

Rok trajanja ortopedskih uložaka:

Važno je naglasiti kako je oblikovanje stopala stalan proces i u skladu s tim bitno je izrađene ortopedske uloške redovito mijenjati, kod djece nakon 6 mjeseci (s obzirom na rast i razvoj stopala), a kod odraslih nakon 12 mjeseci.

Besplatna dostava za sve narudžbe preko 79.63 EUR (600 kn)