Ožiljci su često neželjeni pratioci nakon ozljeda, operacija ili akni. Njihova vidljivost može značajno utjecati na samopouzdanje pojedinca i želju za postizanjem besprijekorne kože. Srećom, postoje brojne metode i tretmani koji mogu pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka na koži. 

Što su ožiljci? 

Ožiljci su vidljivi tragovi na koži koji nastaju kao posljedica ozljeda, operacija, opeklina ili drugih trauma koje dovode do oštećenja kože. Nastaju kada koža prolazi proces zacjeljivanja, stvarajući kolagen kako bi popravila oštećena područja.

Kako nastaju ožiljci? 

Ožiljci se formiraju kada normalan proces zacjeljivanja kože ne ide glatko. Različite vrste ožiljaka mogu se pojaviti, uključujući hipertrofične, keloidne, atrofične i ispupčene ožiljke. Genetika, vrsta ozljede i sklonost pojedinca keloidima mogu utjecati na oblikovanje ožiljaka.

Kako tretirati ožiljke? 

Postoji nekoliko učinkovitih metoda za tretiranje ožiljaka i smanjenje njihove vidljivosti. 

Ožiljci su često neželjeni pratioci nakon ozljeda, operacija ili akni. Njihova vidljivost može značajno utjecati na samopouzdanje pojedinca i želju za postizanjem besprijekorne kože. Srećom, postoje brojne metode i tretmani koji mogu pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka na koži. 

1.Mikrodermoabrazija za obnavljanje kože

Mikrodermoabrazija je jedna od popularnih metoda koja se koristi za poboljšanje izgleda kože i smanjenje vidljivosti ožiljaka. Ovaj postupak uključuje poliranje vanjskog sloja kože kako bi se potaknula obnova stanica i stimulirao proizvodnja kolagena. 

2.Laser terapija za precizno tretiranje ožiljaka

Laser terapija je visokotehnološki pristup tretiranju ožiljaka koji omogućuje precizno ciljanje oštećenih područja kože. Ovaj neinvazivan postupak pruža izvanredne rezultate bez dugotrajnih perioda oporavka.

3.Injekcije dermalnih punila za ispunjavanje udubljenja

Za ožiljke koji stvaraju dublje udubljenje, injekcije dermalnih punila mogu biti izuzetno učinkovite. Ovaj postupak uključuje ubrizgavanje tvari poput hijaluronske kiseline kako bi se popunila udubljenja i izravnale neravnine kože.  

4.Kemijski piling za poticanje obnove kože

Kemijski piling je još jedan tretman koji se često koristi za smanjenje ožiljaka. Ovaj postupak uključuje primjenu kiselina na kožu kako bi se uklonile oštećene stanice kože i potaknula regeneracija.  

5.Topički tretmani za kućnu njegu

Orto i Medi centar preporučuje topičke tretmane za kućnu njegu kao najjednostavniji i najbezbolniji način tretiranja i uklanjanja neželjenih ožiljaka ili kao podrška drugoj terapiji.

Korištenje posebnih krema, gelova ili seruma s sastojcima poput vitamina C, retinola ili ekstrakta luka može dodatno pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka.

Među proizvodima koji su se pokazali učinkovitima spadaju:

 

Silikonske pločice za uklanjanje ožiljaka

Cica Care Silikonske Pločice su medicinski sigurne pločice namijenjene tretiranju hipertrofičnih ožiljaka, keloida i eritema. Samoljepljive su i jednostavne za primjenu na različitim dijelovima tijela, a njihov dugotrajan učinak omogućuje tretman od 6-12 mjeseci.

Rezultati korištenja ovih pločica:

  • Smanjenje visine ožiljkastog tkiva
  • Poboljšanje elastičnosti i mekoće ožiljka
  • Smanjenje pojačane pigmentacije ožiljka.

Može se izdati na doznaku HZZO. Pogledajte kako realizirati doznaku ovdje.

 

Sprej za kožu

Oxilver Skin Spray je revolucionarni sprej baziran na aktivnom kisiku i ioniziranom srebru. Smanjuje simptome kožnih bolesti i može pridonijeti smanjenju vidljivosti ožilj:

Tajna Oxilver-ove visoke efikasnosti je u revolucionarnom sastavu ovog proizvoda koji je baziran na aktivnom kisiku i ioniziranom srebru.

Kombinacija aloe vera i hijaluronske kiseline doprinosi boljoj fleksibilnosti, glatkoći i mekoći kože. Pomaže kod aknaste i nečiste kože, osjetljive i bolne kože, suhe i nadražene kože.

Pomaže kod kožnih stanja poput:

  • akni
  • crvenila i iritacije
  • herpesa
  • psorijaze
  • darmatitisa
  • opeklina
  • ljuskanja kože
  • rozacee

 

Silikonski gel za ožiljke

Silikon Gel za Ožiljke Blizny regenerira manja oštećenja na koži. Sastojci poput izokvercitina, medvjetke i alantoina potiču regeneraciju kože, smanjujući osjećaj napetosti i svrbeža.

Pomaže:

  • posvjetljavanju i izravnavanju ožiljaka nastalih nakon traume, akni ili operacije, 
  • nakon carskog reza ili mazektomije grudi,
  • smanjuje i izravnava strije.

 

Gel za prevenciju i tretiranje ožiljaka

Strataderm Gel je gel namijenjen prevenciji i tretiranju keloidnih i hipertrofičnih ožiljaka. Brzosušeći, neljepljivi gel smanjuje crvenilo, ublažava svrbež te omekšava i izravnava ožiljke.

Strataderm je razvijen za upotrebu na svim vrstama ožiljaka:

  • Stari i novi ožiljci
  • Hipertrofični ožiljci
  • Atrofični ožiljci
  • Keloidni ožiljci
  • Ispupčeni ožiljci
  • Ožiljci koji vas svrbe (svrbež) 

Može se izdati na doznaku HZZO. Pogledajte kako realizirati doznaku ovdje.

Kako do proizvoda za liječenje ožiljaka putem HZZO? 

Ako želite realizirati ove proizvode putem HZZO-a, provjerite s vašim specijalistom kirurgom koji je ovlašten prepisati ova pomagala. On može preporučiti odgovarajući tretman i proizvode te vam pomoći u ostvarivanju prava na nabavu proizvoda za tretiranje ožiljaka putem HZZO-a.

Pogledajte kako realizirati doznaku ovdje:

HODOGRAM DOZNAKA GUMB

Zapamtite, svaki ožiljak je jedinstven, pa je važno konzultirati se s stručnjakom pri odabiru najboljeg tretmana za vašu specifičnu situaciju.


 

 

Besplatna dostava za sve narudžbe preko 79.63 EUR (600 kn)