ORTO i MEDI centar d.o.o.

Kompresivni rukavi predstavljaju pomoćno sredstvo za kompresivnu terapiju. Ovi proizvodi služe za terapiju, kompresiju i sužavanje venskog promjera. Namijenjeni su za višekratnu uporabu na rukama. 

 

Kako djeluje kompresivni rukav?

Kompresivni rukav djeluje tako da pritisak smanjuje promjer vene. Koristi se kod postoperativnog i posttraumatskog edema, primarnog i sekundarnog limfedema, te dubinske venske tromboze. Nošenje omogućava stimulaciju tkiva, smanjuje bol, pruža učinak limfne drenaže i masažni učinak. Precizno kontroliranim pritiskom na tkivo poboljšava se povratni tok krvi u ruci i potiče cirkulacija limfe. Istodobno se poboljšava mikrocirkulacija, a time i opskrba tkiva. Elastični rukav smanjuje bol i natečenost gornjih ekstremiteta. Učinci kompresije su mnogostruki, njome se između ostalog smanjuju edemi, potiče zacjeljivanje rana, smanjuju tegobe kod proširenih vena i venski uzrokovanih promjena na koži.

Uporaba kompresivnog rukava

Rukav postaviti odmah ujutro prije ustajanja iz kreveta. Važno je navući rukav ravnomjerno tako da donji dio prekriva ručni zglob. Ukoliko je i šaka zahvaćena limfedemom treba nositi i elastičnu rukavicu. Kako bi odabrali veličinu rukava, potrebno je izvršiti mjerenja ruke, tu smo mi kako bi Vam u tome pomogli.

Stupnjevi kompresije koja mora biti propisana i koja je raspoloživa:

 • I. CCL (18-21 mm/Hg)
 • II. CCL (23-32 mm/Hg).

 

Napomena za uzimanje mjera za kompresivni rukav bitno je pravilno izmjeriti sljedeća područja (vidi sliku):

 1. Opseg dlana kod korijena prstiju
 2. Opseg dlana kod korijena palca 
 3. Opseg ručnog zgloba
 4. Opseg lakta
 5. Opseg najšireg dijela nadlaktice
 6. GC - Duljina ruke

Dodatne napomene

 • Ne uzimati mjere preko odjeće
 • U slučaju izraženog limfnog edema potrebna je kompleksna dekongestivna terapija koju propisuje liječnik.
 • Oštrim noktima i prstenima oštrih bridova mogu se brzo izazvati oštećenja.
 • Ispunite podatke i pošaljite mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ostali dio prodajnog kompresivnog programa pogledajte ovdje

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite dolaskom u našu specijaliziranu prodavaonicu u Grižansku 6 u Zagrebu, ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 01/2911 366.

Savjete tima pratite ovdje.

Besplatna dostava za sve narudžbe preko 79.63 EUR (600 kn)