Shema točaka mjerenja kompresivnih čarapa Gibaud - kako odrediti veličinu?

Shema točaka mjerenja kompresivnih čarapa Gibaud - kako odrediti veličinu?

Najvažnije je zapamtiti da:

- osoba mora stajati bosa kada se mjere uzimaju
- mjere se uzimaju čim se osoba digne iz kreveta (ili čim ranije)
- mjere se ne uzimaju preko odjeće.

Posjetite nas u u Grižanskoj 6 te se konzultirajte s našim stručnim osobljem koje će Vam uzeti točne mjere i savjetom Vam pomoći da dođete do najboljeg rješenja za Vaše noge ili ispunite podatke i pošaljite mailom na info@omc.hr ili na fax: 01/2911-355. 

Shema Točaka Mjerenja Čarapa Gibaud Web Omc

Kako djeluju kompresivne čarape?

Kompresivna čarapa djeluje tako da pritisak smanjuje promjer vene.

Venski se zalisci mogu ponovno zatvoriti, i smanjiti količinu krvi koja se vraća niz nogu. Manji promjer vene znači da krv ponovo teče puno brže, što prevenira stvaranje krvnih ugrušaka ili tromba.

Medicinski propisan graduirani pritisak koji je najveći u području gležnja od kuda se postepeno smanjuje prema natkoljenici, služi kao ubrzivač protoka krvi natrag u srce. Kada se noga pomakne, čarapa stvara vanjsku granicu mišićima, što aktivnost pumpanja mišića čini još djelotvornijom.

Postoje 4 stupnja kompresije:

  • 1 blaga kompresija do 20 mm Hg : Prevencija u slučaju umornih, teških nogu, uzrokovanih dugim stajanjem ili tijekom trudnoće
  • 2 umjerena kompresija do 30 mm Hg Izražene varikozne vene, otečene noge, nakon upala vena, nakon sklerozacije ili operacije, u slučaju varikoznih vena tijekom trudnoće
  • 3 jaka kompresija do 40 mm Hg nakon duboke venske tromboze, konstantnog oticanja nogu, nakon otvorenog nožnog ulkusa
  • 4 ekstra jaka kompresija do 60 mm Hg kod vrlo izrazitih oteknuća, limfedema.

Nošenje kompresivne čarape općenito nije neudobno, kao što se misli. Ako nosite čarapu koja je odabrana po mjerenju vaše noge na najmanje 3 mjesta, olakšanje je trenutačno i pomaže da vaše noge ostanu zdravima. U nastavku pročitajte kako uzeti mjeru za propisanu kompresivnu čarapu, ili nas posjetite u Orto i Medi centru u Grižanskoj 6 te će to učiniti naše stručno osoblje.

Ostali dio prodajnog kompresivnog programa pogledajte ovdje. 

 

Pitajte nas za savjet:

Naše stručno osoblje može Vam pomoći prilikom odabira pomagala. Potreba korisnika je ključna prilikom odabira pomagala, obratite nam se:

  • Telefon 01/2911 366
  • E-mail: info@omc.hr
  • Grižanska 6, Zagreb.