SoWash tuš za zube i fiksni aparatić

Fiksni aparatići za zube su poput mamaca za komadiće hrane. Dijelovi aparatića poput bravica i žice zadržavaju najviše komadića hrane jer ista zapinje na ispupčenim dijelovima ili prostorima koji su lagano odvojeni od površine zuba. Iskoristite promotivnu akciju - uz kupnju bilo kojeg SoWash tuš seta za higijenu zubi i usne šupljine dobivate set SoWash četkica POTPUNO BESPLATNO!

* Vrijedi do 12.06.2021. ili do isteka zaliha.

 NARUČI SVOJ SOWASH SET OVDJE 

Pravilno održavanje oralne higijene od presudne je važnosti za oralno i opće zdravlje, a s fiksnim ortodontskim aparatićem u ustima potreba za pravilnom i redovnom higijenom je višestruko povećana. Na taj se način mogu izbjeći brojne komplikacije koje nastaju kao posljedica loše oralne higijene (gingivitis-upala zubnog mesa, hiperplazija- bujanje zubnog mesa, demineralizacija cakline – bijele pjege koje uz lošu higijenu prelaze u karijes).

Mjesta unutar usne šupljine kojoj bi trebali posvetiti dodatnu pažnju su rub između desni i zuba, međuzubni prostor i prostor oko bravica. To su teško dostupna mjesta iz kojih je teško fizički očistiti naslage hrane i bakterije pa može doći do razvoja karijesa. Karijes nikad nije poželjna stvar, a pogotovo tijekom ortodontskog tretmana u kojem njegovo uklanjanje može uključivati i micanje bravica i žica. Ako želite olakšati vašu higijenu, izbjegavajte hranu koja zahtijeva tvrdi zagriz poput jabuke ili hranu koja je ljepljiva poput gumenih bombona te svakako izbjegavajte žvakaće gume i poslije svakog obroka čistite zube.

Ukoliko nosite aparatić, osim obične četkice mekane/srednje tvrdoće, trebali bi obavezno u oralnu higijenu uvrstiti i nešto što će vam pomoći očistiti prostore između zubiju  kao što su zubni konac ili oralni (vodeni) tuš za zube.

SoWash savjeti

Oralni tuševi su sjajno rješenje za one koji nose fiksni ortodontski aparatić jer primjenom mlaza vode pod pritiskom u velikoj se mjeri uklanjaju ostaci hrane i zubnog plaka s površina zuba i dijelova fiksnog ortodontskog aparatića. Vrh nastavka se prisloni u područje između dva zuba, a mlaz vode zatim ispere ostatke hrane.

Oralni tuševi sve više zamjenjuje uporabu zubnog konca i zato što imaju brojne prednosti kao što su:

   • sposobnost čišćenja zubi od ostataka hrane u interdentalnim prostorima do kojih je teško pristupiti četkicom za zube;
   • izbjegava se krvarenje desni, što zubni konac neizbježno uzrokuje pogotovo ako se nepravilno koristi ili s nedovoljno pažnje;
   • jednostavnije čišćenje interdentalnog prostora u slučaju istiskivanja zuba ili primjene korektivnih i ortodontskih aparatića jer ne zapinje za bravice ili žicu;
   • osim čišćenja, masira i desni čime dovodi do veće prokrvljenosti zubnog mesa;
   • jednostavniji za upotrebu, pogotovo kod djece.

Ovisno o potrebama, može se odabrati nekoliko vrsta nastavaka čija je namjena od blagog masiranja desni do intenzivnog ispiranja teško dostupnih mjesta. Svaki od nastavaka moguće je jednostavno zamijeniti, čime jednu bazu tuša za zube, uz promjenu nastavka, može koristiti više osoba, npr. roditelji i djeca.

Iako postoji nekoliko vrsta oralnih tuševa, poput baterijskih i onih s priključkom na struju, često je njihova veličina, ograničen spremnik za vodu, bučnost motora i ovisnost o izvoru energije to što ih čini nefleksibilnim jer se mogu koristiti samo u vlastitom domu. 

 napravljena je s mogućnosti direktnog priključivanja na vodu (na slavinu), čime su isti postali lakši, jednostavniji za upotrebu, prijenosni i u konačnici cjenovno povoljniji. 

Više o oralnim tuševima iz naše ponude možete pogledati ovdje.