Preventivne samostojće čarape bez prstiju - 140 DEN mat S-589 Scudotex

Preventivne samostojće čarape bez prstiju - 140 DEN mat S-589 Scudotex

Preventivne samostojeće čarape bez prstoju s umjereno jakom kompresijom su prikladne za slučajeve naglašene venske insuficijencije i venskog zastoja s izraženim venama i kapilarama, te za vrijeme trudnoće i nakon poroda.

Imaju najveći učinak u trenutnom olakšanju kod neugodnih stanja nogu a posebno se preporučuju osobama koje na radnom mjestu dugo stoje ili sjede. U kombinaciji s anatomskim ili funkcionalnim papučama i gelovima za vene pružaju odličan odmor za noge.

Tegobe mogu biti izrazitije tijekom trudnoće ili poslije poroda.

Glavne osobine preventivnih kompresivnih čarapa su odlično prianjanje i udobnost. Druge osobine su transparentnost, mekoća, trajnost i mogućnost izbora cijelog spektra boja, što je bitno jer se pokazalo da mnoge ih žene nastavljaju nositi i kad tegobe prođu.

Preventivne čarape su proizvedene kružnim tkanjem i na najmodernijim strojevima. Podešavanjem i kompjuterski optimiziranim istezanjem vlakana moguće je postići višestruku rastezljivost i diferenciranu elastičnost od stopala do gornjeg ruba čarape.

Elastične preventivne čarape zbog svojih iznimnih osobina postižu i efekt mikromasaže na vene što pomaže zajedno s njihovom diferenciranom kompresijom povratu krvi u srce iz nogu.

Na taj način se poboljšava cirkulacija i postižu dobri učinci i na terapijskom i na estetskom planu.

  • Mat su boje.
  • Silikonizirana elastična traka na vrhu čarapa prianja uz kožu i sprječava
  • Dolaze u nekoliko boja.
  • Dolaze u veličini od I do VI.