Preventivne čarape i preventivni program za njegu nogu

Otečene, umorne i utrnule noge su svakodnevna tegoba mnogih žena i muškaraca. Uzroci mogu biti različiti, od nasljednih do životnog stila. Obično je najgore u trudnoći.
    
Među različitim uzrocima patoloških stanja nožnih vena su na prvom mjestu aktivnosti koje obvezuju ženu na stalno stajanje, odnosno suprotni slučaj poslova koji zahtijevaju stalno sjedenje. Zapravo se pokazalo da svaki manjak kretanja negativno utječe na cirkulaciju.

Svakodnevnim nošenjem preventivnih kompresivnih čarapa s različitim stupnjevima kompresije moguće je kompresivnom terapijom spriječiti i izliječiti nedostatnu cirkulaciju u nogama.

Pritisak koji stvaraju ovakve čarape na nogu je fiziološki optimiziran. Najveći pritisak je oko gležnjeva i opada prema natkoljenicama, što u praksi ubrzava cirkulaciju jer na izvjestan način pumpa krv iz nogu prema srcu. Tako se izbjegava stagnacija krvi u venama.

Glavne osobine preventivnih kompresivnih čarapa su odlično prianjanje i udobnost. Druge osobine su transparentnost, mekoća, trajnost i mogućnost izbora cijelog spektra boja, što je bitno jer se pokazalo da mnoge ih žene nastavljaju nositi i kad tegobe prođu

Više o kompresivnim čarapama, terapijskim čarapama, pročitajte ovdje.