Sportski kompresivni steznik za list Gibaud 914 sivi

Sportski kompresivni steznik za list Gibaud 914

Sportski kompresivni steznik za list Gibaud koristi se tijekom sportskih aktivnosti ili nakon njih za dodatan osjećaj udobnosti i dodatnu potporu. Posebnim načinom tkanja pružaju efekt degresivne kompresije tj. stupanj kompresije na nogu se postupno smanjuje od stopala do koljena. Na taj način se smanjuje mogućnost oticanja lista, bolova i ozlijeda jer se olakšava povrat venske krvi uz nogu.

Pravi suputnik za svaki trening jer osigurava stabilnost i stimulira mišiće lista tijekom svakog treninga.

 

  • Fleksibilni i udobni rubovi steznika za list ne uzrokuju prekid cirkulacije tzv. efekt podveze.
  • Potiče venski povrat, potpomaže oporavak mišića zahvaljujući degresivnoj kompresiji koja gležnja do koljena postepeno smanjuje stupanj kompresije.
  • Steznik za list je napravljen od Tencel materijala novog doba čija su vlakna prirodnog podrijetla. Takav materijal apsorbira znoj i potiče termoregulaciju  potkoljenice
  • Svojim posebnim dizajnom steznici za list osiguravaju potporno područje oko lista i potkoljenice čime dolazi do redukcije vibracije i mikrotrauma uzrokovanih sportskom aktivnosti.
  • Dizajn prati anatomski oblik lista čime ih čini lakim za oblačenje.

 

Kontraindikacije

Alergije na materijal proizvoda. U slučaju venske insuficijencije i/ili sličnih komplikacija, arteriopatija, kožnih bolesti konzultirajte svog liječnika prije korištenja.

Mjere opreza pri korištenju

U slučaju probadanja i bockanja, grčeva ili boli, odmah uklonite steznik, te se konzultirajte sa zdravstvenim djelatnikom. Ne aplicirajte steznik na oštećenu kožu bez zaštite.

Kako koristiti

Donji dio steznika bi trebao biti pozicioniran iznad gležnja.  Pobrinite se da je materijal ravnomjerno raspoređen po nozi. Gibaud logo bi trebao biti centriran naprijed na sredini,a aktivna zona bi trebala prekrivati list.

Održavanje i čuvanje pomagala

Čuvajte pomagalo dalje od direktnih i jakih izvora topline (radijatora, sušila za odjeću). Perite ga ručno sa sapunom u toploj vodi. Ne izbjeljujte. Ne glačajte.

 

Tehničke karakteristike:

Boja: siva

Pakiranje sadrži dva steznika za list

Sastav: poliamid, Tencel, elastin  

Šifra artikla: 914

 

Veličine

  • S - opseg gležnja (19-22 cm) i opseg lista (29-36 cm)
  • M - opseg gležnja (23-35 cm) i opseg lista (35-41 cm)
  • L - opseg gležnja (26-28 cm) i opseg lista (39-45 cm)