Sportske kompresivne čarape Gibaud 904 sive

Sportske kompresivne čarape Gibaud 904

Sportske kompresivne čarape Gibaud koriste se tijekom sportskih aktivnosti ili nakon njih za dodatan osjećaj udobnosti i dodatnu potporu. Posebnim načinom tkanja pružaju efekt degresivne kompresije tj. stupanj kompresije na nogu se postupno smanjuje od prstiju do koljena. Na taj način se smanjuje mogućnost oticanja lista, bolova i ozlijeda jer se olakšava povrat venske krvi uz nogu.

Pravi suputnik za svaki trening jer osigurava stabilnost skočnog zgloba i stimulira mišiće lista tijekom svakog treninga.

 

  • Fleksibilni i udobni rubovi sportskih čarapa ne uzrokuju prekid cirkulacije tzv. efekt podveze.
  • Potiču venski povrat, potpomažu oporavak mišića zahvaljujući degresivnoj kompresiji koja od prstiju do koljena postepeno smanjuje stupanj kompresije.
  • Čarape za trening su napravljen od Tencel materijala novog doba čija su vlakna prirodnog podrijetla. Takav materijal apsorbira znoj i potiče termoregulaciju stopala i potkoljenice te ima antibakterijska svojstva.
  • Svojim posebnim dizajnom sportske čarape osiguravaju potporno područje oko gležnja, lista i potkoljenice čime dolazi do redukcije vibracije i mikrotrauma uzrokovanih sportskom aktivnosti.
  • Dizajn prati anatomski oblik lista čime ih čini lakim za oblačenje.

 

Kontraindikacije

Alergije na materijal proizvoda. U slučaju venske insuficijencije i/ili sličnih komplikacija, arteriopatija, kožnih bolesti konzultirajte svog liječnika prije korištenja.

Mjere opreza pri korištenju

U slučaju probadanja i bockanja, grčeva ili boli, odmah uklonite steznik, te se konzultirajte sa zdravstvenim djelatnikom. Ne aplicirajte steznik na oštećenu kožu bez zaštite.

Kako koristiti

Točno pozicionirajte prste, zatim petu. Pobrinite se da je materijal ravnomjerno raspoređen po nozi. Gibaud logo bi trebao biti centriran naprijed na sredini,a aktivna zona bi trebala prekrivati list. 

Održavanje i čuvanje pomagala

Čuvajte pomagalo dalje od direktnih i jakih izvora topline (radijatora, sušila za odjeću). Perite ga ručno sa sapunom u toploj vodi. Ne izbjeljujte. Ne glačajte.

 

Tehničke karakteristike:

Boja: siva

Sastav: poliamid, Tencel, elastin  

Šifra artikla: 904

 

Veličine

  • S - opseg gležnja (19-22 cm) i opseg lista (29-36 cm)
  • M - opseg gležnja (23-35 cm) i opseg lista (35-41 cm)
  • L - opseg gležnja (26-28 cm) i opseg lista (39-45 cm)