Individualna ortotika Ottobock

Moderna medicinska pomagala omogućuju ljudima s posebnim potrebama znatno aktivniji život nego što je to bio slučaj ranije. Nužno je stoga strogo pridržavanje visokih standarda kontrole kvalitete obzirom da pomagala moraju zadovoljiti sigurnosne zahtjeve u kombinaciji s različitim razinama opterećenja. U svim segmentima, od proizvodnje pomagala preko distribucije do edukacije korisnika i suradnika Ottobock može potvrditi vrhunsku razinu kvalitete. 

Individualne ortoze danas se izrađuju se od modernih materijala, jednostavne su za svakodnevno korištenje i omogućavaju korisniku potrebnu slobodu pokreta. Oblikom se maksimalno prilagođavaju tijelu, a izrada od tankih materijala osigurava manju uočljivost ispod odjeće. Sama izrada vrši se i par koraka: skeniranje – potpuno bezbolna metoda prenošenja obrisa tijela u  računalni oblik; računalna obrada – na skenirani oblik unose se željene korekcije kako bi ortoza imala potrebnu korektivnu funkciju. Potom slijedi strojna izrada modela po kojemu se vrši izrada ortoze.

Sken se zatim obrađuje, unose se funkcionalne korekcije te pristupa izradi ortoze. Ortoza s izrađuje s predviđenom korekcijom i tako utječe na pozitivan tijek rehabilitacije. U konačnici pomagalo je učinkovito ukoliko pruža dovoljnu potporu, sigurnost i udobnost za svakodnevnu upotrebu.

Brzina izrade, preciznije korekcije, mogućnost boljeg praćenja napretka – značajke su novoga pristupa u izradi individualnih ortoza.

Individualna Ortotika Ottobock OMC 

Više pročitajte na stranicama Ottobock.hr.