Tübingen fleksijska i abdukcijska ortoza za kuk Ottobock 28L10

Tubingen fleksijska i abdukcijska ortoza za kuk Ottobock 28L10

Služi za liječenje displazije kukova novorođenčadi, natkoljene potpore spojene su s ramenim dijelom dvjema vezama od perlonskih zrnaca.

Upotrebljava se za sljedeća stanja: liječenje displazije kukova novorođenčadi ( tip IIa i IIb u skladu sa Graf-om), i nestabilni i necentrirani kukovi (IIc i IId) isključivo kad su često kontrolirani od strane iskusnih liječnika ortopeda.

Ortoza se vrlo jednostavno stavlja, skida i čisti.

Opis ortoze:

Ultrazvučni pregled kukova (koji se naziva i sonografija) koristi se za utvrđivanje stanja razvoja ili sazrijevanja kuka. Liječnici u Njemačkoj za liječenje displazije kuka koriste fleksijsku i abdukcijsku ortozu za kuk Tübingen više nego bilo koju drugu. Ortoza se već preko 25 godina dokazuje u praksi i terapiji.

S fleksijskom i abdukcijskom ortozom za kuk Tübingen, kukovi vašeg djeteta postavljeni su u položaj fleksije pod kutom većim od 90° dok su noge raširene (abducirane) pod kutom između 30° i 45°. Trajanje i tijek liječenja određuje vaš liječnik.

Ovisno o starosti djeteta i razini sazrijevanja, ortoza se može nositi između 12 i 16 tjedana. Redovni ultrazvučni pregledi (svaka 3 do 4 tjedna) koriste se kako bi se nadzirao i osigurao pravilan razvoj kuka. Ovo omogućuje liječniku da odredi treba li ponovno podešavati ortozu i u kojem trenutku je to potrebno napraviti. Kada kuk vašeg djeteta dosegne normalne vrijednosti, umanjuje se dnevna uporaba - uobičajeno nakon 6 do 8 tjedana. U toj fazi, vaše dijete mora nositi ortozu samo tijekom noći u razdoblju od 12 sati.

Prilikom posljednjeg pregleda obavlja se rendgensko snimanje te bi se kod svakog slučaja trebao provesti i komparativni pregled godinu dana kasnije.

Fleksijska i abdukcijska ortoza za kuk Tübingen ne ograničava slobodu pokreta vašeg djeteta. Opći motorički razvoj djeteta, na primjer kada uče okretati svoje tijelo, ne kasni u usporedbi s ostalom djecom. 

Sjedeće-čučeći položaj sa savijenim nogama, kako je vaše dijete pozicionirano pomoću fleksijske i abdukcijske ortoze Tübingen, prirodni je položaj tijela koji vaše dijete zauzima i u maternici. Dakle, u ovom se položaju kuk vašeg djeteta razvija u jednako pogodnim uvjetima kao i u maternici. 

Određivanje veličine - starost djeteta u mjesecima:

  1. S - do 2 mjeseca 
  2. M - 2 - 5 mjeseci 
  3. L  - od 5 mjeseci nadalje.

Pitajte naš stručni tim za savjet ili preporuku:

  • E-mail: info@omc.hr
  • Grižanska 6, ZAGREB.
  • Telefon: 01/2911 366.