Tlakomjer digitalni za nadlakticu Omron M6 Comfort s pametnom manžetom + adapter

M6 Comfort tlakomjer + Adapter Omron akcijski paket

Tlakomjer digitalni za nadlakticu Omron M6 Comfort s pametnom manžetom

Potpuno automatski tlakomjer za nadlakticu sa posebnom comfort manžetom koja pristaje na prosječnu i veliku nadlakticu. Dvostruki senzor provjere jamči preciznost uređaja. Ovaj tlakomjer koristi se u velikom broju lječničkih ordinacija i na javnozdravstvenim mjerenjima krvnog tlaka. Preporučuje ga Hrvatsko, Europsko i Britansko društvo za hipertenziju

 • Napredan izračun prosjeka posljednja 3 mjerenja unutar 10 minuta
 • Vodič za pravilno postavljanje manžete
 • Manžeta: Comfort tvrda pametna manžeta - Intelli Wrap Cuff - točnost mjerenja i kod lošeg ili nepravilnog postavljanja manžete, za prosječnu i veliku nadlakticu (22-42 cm opseg nadlaktice)
 • Detekcija nepravilnog srčanog ritma
 • Detekcija jutarnje hipertenzije
 • Klinički validiran (EHS)
 • Kapacitet memorije: 100 po korisniku/2 korisnika
 • Izračunava i prikazuje tjedne prosječne vrijednosti mjerenja ujutro i navečer u rasponu od 8 tjedana za svakog korisnika
 • Omogućuje lakše razumijevanje rezultata mjerenja tlaka na način da nakon mjerenja tlaka na zaslonu prikazuje narančasto svjetlo ukoliko krvni tlak nije u granicama normale, odnosno zeleno svjetlo ukoliko je tlak u redu (referentna vrijednost krvnog tlaka: 135/85 mmHg)
 • U pakiranju je i kartica za tlak u koju možete upisivati vrijednosti svog krvnog tlaka prilikom svakog mjerenja.

Omron pametna manžeta:

Istraživanja su pokazala da je neispravan rezultat mjerena krvnog tlaka najčešće uzrokovan nepravilnim postavljanjem manžete. Omron je u suradnji s liječnicima razvio "pametnu" manžetu koja omogućuje točne rezultate mjerenja čak i kada nije pravilno postavljena. Razlog tome je što manžeta ima 30% dulji zračni mjehur oko nadlaktice, koji smanjuje mogućnost pogreške kod stavljanja manžete izvan dometa arterije. Točnost se održava čak na 180 stupnjeva od arterije.

Što je Intellisense tehnologija koju imaju svi tlakomjeri Omron?

Intellisense tehnologija je napredna tehnologija, inovacija proizvođača Omron koja omogućuje da se manžeta tlakomjera napuhuje odnosno pritišće korisnika točno onoliko koliko je potrebno. Sustav kontrole jačine stiska manžete omogućuje optimalnu brzinu i stisak čime je zajamčeno da će postupak mjerenja krvnog tlaka biti ugodan za korisnika. 

 

Dolazi sa adapterom.

Tlakomjer na nadlakticu ili na zapešće?

 Tlakomjeri na nadlakticu su precizniji. Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan. Tlak se mjeri na krvnoj žili koja je bliže srcu te su i time dobiveni rezultati pouzdaniji.  Tlakomjer na zapešće odličan je kao pomoćni tlakomjer (drugi tlakomjer) - odličan je za putovanja ili kao priručni. 

Ako se već odlučite na kupnju tlakomjera na zapešće jer su lakši za rukovanje i cjenovno prihvatljiviji, pripazite na jedan detalj: osobama iznad 50 godina ne preporuča se mjerenje tlaka na zapešću jer će im tlakomjer prikazati manje vrijednosti radi pritiska na žile koje su dalje od srca.

Jamstvo: 5 godina. 

Pitajte nas za savjet: 

Naše stručno osoblje može Vam pomoći prilikom odabira pomagala. Potreba korisnika je ključna prilikom odabira pomagala, obratite nam se: 

 • Telefon 01/2911 366
 • E-mail: info@omc.hr
 • Grižanska 6, Zagreb.