Ovlaživači zraka i aroma difuzori (raspršivači mirisa)

Ovlaživači zraka i aroma difuzori (raspršivači mirisa) osiguravaju bolju kvalitetu i vlažnost zraka, pogotovo u zimskim periodima kada grijanje dodatno isušuje prostor.

Ovlaživači zraka

Ovlaživači zraka podižu relativnu vlažnost zraka između 40 i 60 % što naša osjetila percipiraju kao idealno. Poboljšavaju zdravlje i smanjuju tegobe poput alergije kod djece, promuklosti, suhoće grla, očiju ili sluznice nosa. Ovisno o modelu, imaju velike spremnike za vodu čime su pogodni i za prostore do 60 m². 

Aroma difuzori

Aroma difuzori ili raspršivači mirisa namijenjeni su raspršivanju eteričnih ulja u prostor u obliku sitnih kapljica tj. izmaglice. Sitne kapljice eteričnog ulja direktno prodiru do alveola u plućima i time se pospješuje ljekovitost eteričnog ulja. Oni ne zagrijavaju eterično ulje, pa ne dolazi do njegove razgradnje čime je sačuvana njegova ljekovitost.

U ultrazvučne difuzere se uz eterična ulja dodaje i voda, pa djeluju i kao ovlaživači zraka za manje prostore (teško ih je usporediti s pravim ovlaživačima čija potrošnja vode se mjeri u litrama, dok se kod difuzera radi o decilitrima).