Sobna plaža® - dašak ljeta Vašim stopalima

17. travnja 2020.

Moderan način života i dugotrajno sjedenje svakodnevno ostavlja posljedice na tijelu koje je dizajnirano za život u prirodi. Iako bi svi htjeli više vremena provoditi na otvorenom, zbog manjka vremena i nepovoljnih vremenskih uvjeta, bosonogo hodanje je rezervirano samo za nekoliko dana ljeti kada  se možemo opustiti na plaži.

Iako možda bosi hodamo u svom domu, riječ je o ravnim površinama koje ne pružaju dovoljnu stimulaciju tetivama, mišićima i mekim tkivima. Stopalo mora imati različite poticaje koji će aktivirati i poprečni i uzdužni svod stopala, ali i prste koji ne smiju biti jako savinuti.

Sobna plaža® je preventivno korektivna podloga koja simulira bosonogo hodanje po kamenoj plaži i na taj način jača mišiće te poboljšava cirkulaciju u stopalima i nogama. Kako je u stopalima završetak svih živaca, hodanje po preventivno korektivnoj podlozi djeluje kao refleksoterapija na stopala.

Sobna Plaza Detalj 50X50 Cm OmcTijekom hoda po podlozi moraju se savladati manje/veće neravnine s jedne strane i odmah zatim spuštanjem u poliuretansku pjenu težinom tijela izvlačiti i uzdizati cijelo tijelo snagom kontrakcije mišića stopala i nogu. Mišići stopala i nogu moraju tijekom takvog hoda stalno balansirati i održavati potrebnu ravnotežu tijela.

Redovitim stajanjem/tapkanjem/hodanjem po sobnoj plaži poboljšava se postura i ravnoteža te jača propriocepcija.  Dovoljno je stajati nekoliko puta dnevno u trajanju 5-10 minuta kako bi se osjetili prvi učinci poput smanjivanju bolova i umora stopala i nogu. Na primjer, može se koristiti prilikom jutarnjeg spremanja u kupaonici ispred ogledala, kod pripreme hrane u kuhinji ili prilikom peglanja odjeće. Može se koristiti čak i tijekom tuširanja u tuš kabini.

 

Posebno se preporučuje djeci starijoj od godine dana (čim prohodaju) i adolescentima za poticanje pravilnog rasta i razvoja stopala.

Sobna plaža napravljena je od izrazito izdržljive poliuretanske pjene slične mekanoj gumi koja je jednostavna za održavanje. Dovoljno ju je oprati vodom i blagim deterdžentom i ostaviti da se osuši.

Kao pomoćno ortopedsko-medicinsko sredstvo Sobna plaža osvojila je niz nagrada na svjetskim izložbama inovacije te hrvatski proizvod.

  • Boja: plava
  • Veličina: 50x50 cm (set 
  • Materijal: dvokomponentni poliuretan

 

Dostupno i kao set koji se sastoji od 3 ploče koje se međusobno mogu povezati spojnicama u hodnu stazu.

 Pla A Burned

Detaljnije o sobnoj plaži pogledajte ovdje

 

Pitajte naš stručni tim za savjet ili preporuku:

  • E-mail: info@omc.hr
  • Grižanska 6, ZAGREB.
  • Telefon: 01/2911 366.