Ozljede u kickboxingu - terapija i prevencija 7.6.2017.

4. lipnja 2017.

Ozljede u kickboxingu - terapija i prevencija

Poštovani,

pozivamo Vas, u srijedu 7.6.2017. od 15:00 do 17:00 na besplatno stručno predavanje i savjetovanje u „Centru za savjetovanje i edukaciju“, Grižanska 6 - Zagreb - Ottobock & ORTO i MEDI centar sa naslovom: Ozljede u kickboxingu - terapija i prevencija.
Predavanje će održati prvostupnica fizioterapije Maja iz Ottobocka i Julija iz ORTO i MEDI centra ​i tajnica Kickboxing kluba Leon Gym ​u suradnji sa Leonom Benetom iz Zagrebačkog kickboxing saveza i glavnim trenerom Kickboxing kluba Leon Gym.

Sadržaj predavanja:

• Hematomi i istegnuća
• Saniranje ozljeda
• Rehabilitacija
• Prevencija
• Ortoze, steznici i razna pomagala
• Vrijeme za pitanja i dodatne savjete.
​Kickboxing je kompleksan i zahtjevan sport koji izgrađuje cijelo tijelo i dovodi u ravnotežu fizičke i mentalne sposobnosti, uspješno otklanja stres i negativnu energiju, pomiče granice, razvija sve mišićne skupine, poboljšava kombinatoriku, fleksibilnost, mobilnost te aerobne i anaerobne kapacitete.
 
Najčešće ozljede u kickboxingu su ozljede ručnog zgloba pri nepravilnom udaranju (uganuće), skočnog zgloba, također uganuće ili kontuzija pri nepravilnom izvođenju udarca, zatim leđa (usred naprezanja ili nepravilnog izvođenja vježbe) te ozljede koljena uzrokovane naprezanjem (bolovi ili otekline) ili ozljede ligamenata uslijed nepravilnog izvođenja tehnike.
Na predavanju ćemo uz objašnjenje ozljeda te njhovu prevenciju, i rehabilitaciju, obuhvatiti i razliku između rekreacije i natjecatelja uz prezentaciju pomagala, steznika, ortoza, bandaža, tapeova.

Kako se prijaviti?

Predavanje je namijenjeno prvenstveno članovima Zagrebačkog kickboxing saveza, no otvoreno je i za sve zainteresirane. Radi ograničenog broja mjesta, molimo Vas da se prijavite dolaskom u Grižansku 6, telefonom na 01 2911 366 ili na info@omc.hr.
 
Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite na kontakt 01 2911 366 ili info@omc.hr.
 
Vidimo se 7.6. u 15 sati na predavanju!