Besplatno predavanje - nastanak, znakovi, rehabilitacija i ortopedska pomagala te kako se nositi s njom 1.6.2017.

1. lipnja 2017.

Parkinsonova bolest - nastanak, znakovi, rehabilitacija i ortopedska pomagala te kako se nositi s njom

Poštovani,
 
pozivamo Vas, u četvrtak 1.6.2017. od 15:00 do 16:30 na besplatno stručno predavanje i savjetovanje u „Centar za savjetovanje i edukaciju“, Grižanska 6 - Zagreb - Ottobock & ORTO i MEDI centar sa naslovom: Parkinsonova bolest - nastanak, znakovi, rehabilitacija i ortopedska pomagala te kako se nositi s njom.
Predavanje će održati prvostupnica fizioterapije i prodajna savjetnica u Orto i Medi centru Katarina i Mirna, voditeljica maloprodaje Ottobock. 

Sadržaj predavanja:

• Što je Parkinsonova bolest i kako nastaje?
• Primarni i sekundarni znakovi bolesti.
• Rehabilitacija.
• Ortopedska pomagala.
• Vrijeme za pitanja i dodatne savjete.
 
Parkinsonova bolest je progresivna neurološka bolest s kojom se u Hrvatskoj svakodnevno bori više od 14.000 osoba.
Naime, Parkinsonovu bolest ne može se sasvim izliječiti, ali se simptome može dobro kontrolirati. U uznapredovaloj fazi bolesti, kada lijekovi više ne kontroliraju simptome, oboljeli su suočeni s problemima zakočenosti, usporenosti kretnji, imaju teškoće s kontrolom pokreta, smetnje ravnoteže, ali i nemotoričke smetnje poput anksioznosti, depresije, smetnje njuha, probave, gutanja.
 
Važna je činjenica da bolest nije fatalna. Bolest se obično polagano razvija pa može proći i nekoliko mjeseci, a i godina prije nego bolesnik ustanovi da ima tegoba. Brzina napredovanja intenziteta simptoma i same bolesti različita je i ovisi o pojedincima. 

Kako se prijaviti?

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, no radi ograničenog broja mjesta, molimo Vas da se prijavite dolaskom u Grižansku 6, telefonom na 01 2911 366 ili na info@omc.hr.
 
Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite na kontakt 01 2911 366 ili info@omc.hr.
 
Vidimo se na predavanju!